به گزارش خبرگزاری مهر، فلسفه زبان از ابتدای قرن بیستم رواج گستردهای پیدا کرد، اما در واقع در دهه 1960 بود که مسائل آن رفتهرفته با وضوح نمایان شدند. تحول مهم 40 سال گذشته توجهای است که فلاسفه زبان به دستور یا نحو صوری داشتهاند، به این گونه که زبانشناسان نظری آن را صورتبندی میکنند.
به تازگی کتاب «درآمدی به فلسفه زبان» نوشته ویلیام. جی. لایکن با ترجمه میثم محمدامینی به همت انتشارات هرمس منتشر شده است. این کتاب در 14 فصل مباحث مربوط به فلسفه زبان را بررسی و تحلیل کرده است و قرار است در موسسه فرهنگی شهر کتاب مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
نشست هفتگی شهر کتاب روز سهشنبه 21 خرداد از ساعت 16:30 به نقد و بررسی کتاب «درآمدی به فلسفه زبان» اختصاص دارد که با حضور ضیاء موحد، فرزان سجودی، حسین شیخرضایی و میثم محمدامینی در مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان احمد قصیر، نبش کوچه سوم برگزار میشود.
چگونه متنی تاریخی تبدیل به شاهکار ادبی میشود؟
پایندگی، گسترش و قبول عام از خصیصههای اصلی شاهکارهای تاریخی هستند. شاهکارها عمر درازی دارند و در سرزمینهای وسیعی مخاطبانی را به سمت خود میخوانند. شاعران و نویسندگان از آن میگویند و بدین ترتیب زمینههای آشنایی بیشتر مردم را با آن فراهم میکنند. تاریخ بیهقی هم اثری است که از زمان نگارش آن نزدیک به هزار سال میگذرد و هنوز سرزندگی و تازگی آن خوانندگان را جذب میکند.
بیست و سومین مجموعه «درسگفتارهایی درباره بیهقی» هم روز چهارشنبه 22 خرداد از ساعت 16:30 با عنوان «چگونه متنی تاریخی تبدیل به شاهکاری ادبی میشود؟» به بررسی ویژگیهای شاهکارساز تاریخ بیهقی اختصاص دارد.
این جلسه درسگفتار با سخنرانی مریم حسینی در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار خواهد شد.
نظر شما